Acasa  » Pentru Camin » Statui

Statueta Shiva din Bronz (21 cm)

 
Cod produs: 129-2582132
Disponibilitate:  stoc epuizat
Preț: 290.00 Lei
 
 

Statueta Shiva Bronz (21 cm)  

Aparținând trinității divine Trimurti, Shiva este zeul distrugerii, în timp ce Brahma este creatorul, iar Vishnu păstrătorul și conservatorul. Chiar dacă reprezintă distrugerea, Shiva este văzut ca o forță pozitivă a Universului, deoarece distrugerea este, în hinduism, urmarea firească a creației.

Filosoful Adi Sankara interpretează numele lui Shiva, spunând că înseamnă "Cel care purifică pe oricine îi rostește numele" sau "Cel pur".

“Dansul este cea mai frumoasă artă, pentru că el nu este traducerea sau abstractizarea vieții; el este viața însăși" (Havelock Ellis).” La indienii antici dansul însemna geometria ideală a formei, îngemănarea artelor, dar în același timp dinamism. SHIVA, simbolul mitologiei hinduse, considerat sursa oricărei activități era și Prințul suprem al dansului. El dansa fără încetare, dansul lui simbolizând forța creatoare a naturii. Cele 108 stiluri inventate de SHIVA s-au transmis până la învățatul BHARATA, autorul celebrului tratat (6.000 de versuri) despre dans, poezie și teatru.

Dimensiune: 17 x 6 x 21 cm

Greutate: 1,06 Kg

Dimensiuni:17 x 6 x 21 cm
Greutate:1.06 Kg
Materiale:bronz